Sydney omgång två

Sydney är verkligen helt fantastiskt och speciellt när man har underbart sällskap! Jag och Katerina tog tåget i lördags morse för att entra storstaden och va turistiga. Tog in på samma hostell som jag och Alex var på sist och var lika nöjd med det den här gången också. När vi väl slängt in grejerna så begav vi oss på en promenad neråt hamnen där Sydney Aquarium ligger för vi tänkte det kunde va spännande att se exotiska fiskar när man ändå är här. Fanns så sjukt mycket skumma djur där inne som tex de här superstora krabborna dom fiskar på Discoverychanel, jätte stora hajar och massa Hitta Nemo-fiskar och hanns kompisar. Fick också lära oss att det är typ en chans på millionen att bli dödad av en haj medan det är ovanligt vanligt att bli dödad av en fallande cocosnöt. Känns ju betryggande att man nu kan simma runt i havet utan att va rädd, eller? Hörde just på nyheterna att en kille just blivit dödad av en haj så vet inte riktigt vad jag ska tro längre.

Efter akvariet så tog vi en promenad runt hamnen till operahuset och under den sträckan hann vi med att se hela 12 pågående bröllop och fotograferingar. Helt galet vad folk var inne i giftassvängen just den lördagskvällen! Väl vid operahuset börja Katerinas jakt på ett Starbucks, något hon haft abstinens på sen hon kom hit så blev en iskaffe i solen innan vi börja traska tillbaka till hostlet. Där mötte vi upp våra rumskompisar från Irland och England för att sedan gå upp på taket och dricka vin varpå vi gick ut en sväng på stan. Blev dock inte så sent eftersom vi skulle upp tidigt på söndagen.

Eftersom vädret var helt fantastiskt på söndagen så beslöt vi oss för att åka till Bondai Beach och agera klubbade sälar hela dagen och bara jobba på brännan. Den stranden var inte att leka med, aningen större och mer befolkad än sjöarna runt Julita. Smörjde in oss i cocosolja och somna sen på stranden så blev aningen mer solbrännd än vi var innan haha. Börja dock regna framåt eftermiddagen så tog vårt pick och pack och drog tillbaka in till stan för att avnjuta ytterliggare ett Starbucks-besök innan vi sprang tillbaka till tåget och åkte hem.

Summan av kardemumman, en helt fantastiskt rolig helg!!

En söt liten fisk från akvariet

Under en av tankarna fyllt med hajar och rockor

Världens godaste, och största, skål med soppa

Grrr

Bondai Beach

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0