Långfika.

Sitter tillbakalutad framför 40 year old virgin och skrattar högt för mig själv. Älskar den här filmen haha. När jag blir stor ska jag bli som Andy. Samla på actionfigurer, vaxa bröstet och cykla vart jag än ska.


Idag har jag fikat i stan tsm med Tommie. Var typ ett år sen vi sågs senast så var på tiden innan vi flyttar åt olika håll igen. Börja med en latte samt chilatte (det där med kaffe är fortfarande inte min grej) på Coffee & Lounge som vi sippa på i typ 2-3h innan vi gick en sväng för att inse att jag var hungrig så vi fick gå tillbaka och äta. De måste funderat när vi kom tillbaka igen för att sitta där ytterligare någon timma. Men gott var det, slapp laga mat själv och hade trevligt sällskap under tiden. Fantastiskt vad mycket man har missat genom att inte va hemma på ca ett år. Gött att nu va lite uppdaterad. Och på tal om att sitta och prata, fick massa kritik för min nytagna göteborgsdialekt. Ska nu sitta i karantän i Katrineholm och bara lyssna på sörmländska så jag kan få tillbaka mitt språk.
glömde kameran idag så finge bli en gammal bild. haha shit va små vi var här!

helgen.

Måndag och fortfarande lite sliten efter helgen. Sicken tur att man är ledig till skillnad från alla andra, hehe. I fredags var mamma, Cissi, Helena och Isabelle på Birka Paradise-kryssning för att fira mammas födelsedag, den hon hade förra året. Bättre sent än aldrig. Var lika trevligt som vanligt när vi gör något tsm. Gick också lite tokigt som det brukar bli när vi gör något tsm. Börja fint med att mamma backa över sin resväska med bilen när hon skulle hämta oss, den ser nu ut att fått lite celluliter. Sen kom jag på att jag inte hade biljetterna med mig så vi fick vända om och i ilfart köra hem och hämta dem. Inte hellt lätt att hålla allt i huvet. Väl på båten sen ställde Cissi, Bell och jag upp på karaokin med en låt som vi trodde vi kunde texten till. Det kunde vi inte så blev tyst på vissa ställen i låten så kryssningsvärden fick rycka in. Fast på något sätt fick vi mycket beröm efteråt, ofattbart. Fortsatte sedan sångkarriären i hissen där vi alla fem stod och sjön Bögarnas fel av Grotesko när en ensam kille kom in. Inte tysnade vi inte utan sjöng för full hals och prata sedan lite med han. Visa sig sen att han troligen var bög, irroni. Resten av kryssningen fortskred bra.

Väl tillbaka i Eskilstuna på lördagen hade Isabelle och Fredrik hejdåfest då de flyttar till Spanien på torsdag. Det var maskeradtema, något som Cissi och jag gick in stenhårt för och meh hjälp av varsin soppsäck och blommkrants förvandlade oss till rabatter. Kvällen var jätte lyckad med rolig frågesport, sangria och utgång.

lyxfrudag

Trött. Ack så trött. På något sätt är det alltid jag som vaknar på morgonen av väckarklockan eller dylikt fast det är egentligen inte jag som ska upp. Så imorgon ska jag sova ut, iaf till halv 11, känns rymligt. Sen ska jag ta tag i att packa upp min väska från Grebbestad. Kan fortfarande inte sova/vistas i mitt rum pga alla kläder så har tagit Cissis säng. Oerhört praktiskt, slipper man stressa.

Blev en lunch med Bell och Fredrik idag samt hundvakt en liten stund till Duffy. Följde även med dem ut på en 9 hålsrunda golf (isse har just gett sig in i karriären så var ju tvungen att heja på). Men istället för att bära klubbor fick jag ta vovven. Man kan inte bli lika frustrerad över en hund som över en missad boll. Försökte mig på att slå en gång. Första med pigg gick okej. Sen blev jag nog snarare ovän med trädgårdsmästaren efter att ha slagit bort några tuvor gräs.
När jag kom hem till Julita var jag husfru så gjorde mat till pappa och mig samt en liten drink till filmen. Margarita och Harry Potter gifter sig verkligen haha.
Slitsam dag

Veckoäventyr

Nyduschad. Nyfräsch. Nyäten. Sitter i Cissis lägenhet i Västerås och tittat på Barnaskrik och djävulskap och beundrar hennes och vår mors städentusiasm. Himmel va de verkar gilla att greja och fixa. Min bedrift ikväll var att laga mat, något jag är förvånad över att de axlade på mig. Som tur är kan man inte misslyckas brutalt med att göra en sallad, steka lax och lägga kyckling i ugn. På tal om mat, idag och några veckor framöver ska jag ge LCHF ett ärligt försök. Nu ska säsongskilorna bort!

Imorgon ska jag ta en lunch med min kusin Isabelle. Hon har saknat mig något så oerhört så kan ju inte försumma henne ett besök. Dock lämnar hon oss den 1sep för att flytta till Spanien så får se till att det blir ordentligt med kvalitetstid fram tills dess.
Och på fredag blir det kryssning med Birka Paradise, något som mamma fick i födelsedagspressent förra året som bara inte blivit av. Så då ska moster, kusin, mamma, syster och jag ut och röja. Ska börja stretcha dansmusklerna redan nu.
Bell på vår förra kryssning haha

En lördag

Jag är nu i storlek med en sälkut. Bestående av enbart späck och en förvånad uppsyn. Amanda, Olle, Viran, Felicia och Cissi (Erika tyckte Cypern var roligare..) begav sig just hem efter en mycket lyckad grillkväll. Börja fint med att vi inte fick fjutt på grillen. Efter 20min gav vi upp och ringde över vår granne Viktor som fick bidra med en annan tändvättska än den vi bruka samt en manlig prägel. Den som sa att grilla är lätt borde veta hut. Fick iaf ordning på maten: pommes, kyckling, b-sås och mozzarella. Kladdkaka och grädde till dessert. En svennekväll är fullbordad! Har iaf saknat dem sjukt mycket!!

Träffa även bästa Clara idag när vi servera på ett 90års kalas hos en stenrik farbror ute i skogen. Kommer bli mycket te med henne snart vill jag lova! Och imorgon kommer Ellen hem och då ska vi baka pannkakstårta, bada i Aspen och dricka vin. En slående dag i våra liv.
Förra årets badsuccé med Ellen

hemfärd och hundpromenad

Sitter nu på tåget på väg hem till Katrineholm efter att ha vart borta sen i juni. Känns extremt skönt att komma hem hur roligt det än har vart i Grebbestad. Får se vad kvällen har att bjuda på. Försökte tvinga Anna att göra en överaskningsmiddag till mig men se det gick inte. Skulle möjligen få fika om jag fotade henne och Cissi. Sånna krav det ställs.

Igår spendera jag mer eller mindre hela dagen inne och sega samt raka benen. Det var en skog, tog ett tag. Framåt kvällen blev Robin och jag hundvakt åt Ingo och tog en promenix med honom runt i stan. Han var en smula starkare än Dufffy som jag annars brukar hantera.

avslutad säsong

Då var sommaren slut, så även mitt säsongande. Sitter nu i Gbg hemma hos Robin innan min hemfärd till Julita på fredag (om någon av mina vänner läser detta, jag bokar er för grillafton innom en snar framtid). Min tid på Grebys/Röde Orm avslutades med personalfest på Liseberg och utgång på Berså tsm med hela personalen. En mycket trevlig dag på min ära. Var med i det vinnande laget (röde orm) på duellerna, åkte alla attraktioner samt fick till en gedigen utgång till aftonen.

Summan av kardemumman har sommaren på det hela taget vart mycket givande. Jag fick bada i svenskt hav, fick jobba som bartender, lärde känna mycket trevliga människor osv. Nu väntar hösten och har återigen, inga planer.
Var på Skrattfesten ikväll med Robin och kolla några komiker, bla Måns Möller, Magnus Betnér mfl. Hann också med middag på Spice samt marknad med världens mat och införskaffa ost, oliver, och korv. Jag börjar bli vuxen.
Sockervaddsätartävling
Varför bo på hotell i skön säng när man kan välja golvet.

Du kan va en glass

Aj min rygg! Det tar i kroppen att sitta på drickabackar hela dagen/stå upp, vart är min massör?! Nåväl, första långpannan avklarad, one to go. Kan dock inte beskriva med ord va trött jag är på folk och deras jäkla glassar. Efter en hel vinter med glassmakande är man rätt less på det på sommaren också. Ta lärdom folk, personalen i kassan är inte tankeläsare. Säg gärna om ni vill ha strut eller bägare innan ni börjar rabbla glassmaker. Samt om jag frågar strössel eller topping, säg då gärna vilken ni vill ha och inte bara ett "ja" och ett tafatt nickande. Även, frågan om det här är alla smaker vi har (pekar med fingret längst vår glassbox), så nej naturligtvis inte. Vi har ett par boxar med alla dess roliga smaker du kan tänka dig bak på lagret, du ser dem bara inte. De sa att jobba Röde Orm kunde göra en bitter, jag känner mig träffad. Tur att man får bli lite arg på folk på barpasset sen iaf om de är oförskämda.

Men nu, sova. Upp halv 10 igen för ännu en givande dag i livet. Peace out. 
saknar Kos så sjukt mycket, ett år sen nu.. <3

Sovdags

Ligger i sängen och ska försöka tvinga mig till att sova. Har två långpannor framför mig som jag behöver ladda batterierna till, 10.30-03.30 både fredag och lördag, perfekt för lönen. Kommer iofs inte bli speciellt hektiskt, jobbar glassen hela dagen fram tills typ nio då jag går in i baren. Dagen i glassbaren har ju inte vart speciellt ansträngande. Ätigt lite glass, löst suduko med Ferid (vår pizzabagare), stått och pratat med folk samt sålt någon glass här och där.

På söndag är det krogbus som tydligen ska va något outstanding, tur att man är ledig. Sen blir det personalresa måndag-tisdag till okänd destination. Riktigt biter på naglarna av nervositet över vad som komma skall. Sen får vi se hur det blir med jobb, annars kommer jag hem. Plus att Ellen fyller 20 på söndag vilket jag kommer missa.. Så ska nu försöka stressa hem så jag kan ha tårtkalas med henne i efterhand!
Fotograferade Angelica häromdagen, hon var sjukt duktig!

Glasstjej

Igår blev jag åter igen glasstjej. Skönt med lite nostalgi också så här på sommaren. Känndes lite mer logiskt att sälja glass på sommaren iaf. Ska hjälpa Astrid i glassen lite den här veckan plus jobba bar, kul att va mångsidig.
Är ledig idag och imorgon och ska försöka styra upp någon form av grillkväll med de övriga lediga, får se hur det går. Tycker det gått på tok för lång tid av sommaren utan att jag grillat en ända gång! Lite pinssmt måste jag säga.

bang i bygget

Rico har lämnat mig ensam hemma i ett par dagar och jag har roat mig med att städa min del av rummet. Det kan man kalla ambitiöst. Skulle egentligen behöva damsuga hela stället men det är att ta i, har iaf tagit ut alla soppor och därmed alla småflugor och föruttnande doft. Är oftast mest välstädat här efter att Robin eller Jenny har vart här men nu var det ett tag sen så jag fick ta tag i det själv. Rico och jag är ett radarpar när det kommer till att hålla ordning, går åt helvete.

Ska gå till jobbet om ca två timmar och tills dess ska jag ägna min uppmärksamhet mot min nybäddade säng, det förtjänar den. Får se hur länge jag blir kvar på denna luftmadrass, börjar bli sugen på att stanna lite längre än planerat då det tydligen finns jobb ett tag till och jag har ju inget jobb när jag väl kommer hem. Vore skönt att få lite extrapengar men vore också skönt att åka hem. Får klura lite till på den.
Over and out.
ove

nu blir det veckomys.

Satte mig just på tåget tillbaka till Grebbestad efter att ha vart i Göteborg sen i tisdags. Vill lägga betoning på tåget eftersom när jag skulle åka ner så var tåget inställt igen och jag fick ännu en gång ta bussen. Hatar buss. Men det var trevligt när jag väl kom ner, träffa Robin och tillängna eftemiddagen på museum där det var en fotoutställning som jag ville se för att bli lite inspirerad. På kvällen gick vi på La Terazza för att ha en födelsedagsmiddag en vecka för sent. Mat är en trevlig underhållning.
Börja onsdagen med frukost på sängen och Ali G-filmen. Åkte sen ut till Torslanda och bada och blev bjudna på pannkakor av Robins mamma. Åkte tillbaka till stan sen för jag efter mycket planerande ville gå till en salong och plocka ögonbryna, det behövdes. Råka efter det, eller Robin råka, köpa en jättefin body till mig på weekdays rea, 150kr tyckte jag var ett fynd. Gick sen hem för att slänga in en fryspizza i ugnen. Missödet i den kråksången var att jag satte timern på 1h och 12minuter, inte enbart 12min. Blev att springa ut igen och köpa en ny. Kan hända vem som helst skulle jag säga.
På safari i fredagsmys-djungeln.
Blev dock inga chips utan oliver, ost, morötter & dipp.

skänk en slant

Aaaaaah jag har tråkigt. Snart ska jag till jobbet och det lockar lagom. Vill göra nått skoj!! Finns det ingen som kan ge mig massa pengar så jag kan va ledig och slösa bort allt på viktigheter? Bankkontonummer går att fås, endast ett samtal bort.
Italen
Detta ser betydligt härligare ut än att stå och jobba i värmen.

RSS 2.0