En ensam gb-gubbe

Sitter på jobbet utklädd till gb-glassgubbe. Ingen kommer och köper glass eller våfflor så får roa mig på bästa sätt. Tex kleta glass över hela väggarna, lägga våfflor på golvet så folk halkar och dricka upp all choklad ur maskinen! Typ. Imorgon är det nyårsafton vilket är trevligt i sig. Ska ha middag med alla på jobbet varpå vi ska gå till wärdshuset och heja på klockan så det blir ett nytt år. Har planerat att bära mina svarta kilklacksskor vilket kommer bli intressant att gå i när det är en gnutta snö på marken. Men de är ju fina så vad gör det med en stukad fot. Klänning har jag dock inte kommit till än. Överväger att låna hem min gb-dräckt för att göra ett slående första intryck!

Sverige Sverige älskade land

Har ni bott i Sälen en vecka. Inte fy skam. Imorgon tar jag mina pinaler och far hem till Julita för att avverka julafton hos mormor och morfar. Sen bär det av tillbaka hit på lördag igen. Himla rännande upp och ner för landet. Förväntar mig att Cissi ordnat med en brakmiddag och överraskningsfest när jag träder inn i huset. Börjar redan tröttna på havregrynsgröt och mackor. Fick lyckligtvis en ordentlig måltid igår kväll på middagen. Perfekt då jag behöver äta upp mig så jag inte tynar bort. Blev även Harrys igår, börjar få tycke för stället. Och jag och Sofie gjorde en favorit i repris och vinkades in i vip med Zlatan. Han ligger inte på latsidan inte. Denna gång fick vi till och med dela soffa med karln. Ligger nu och ser en ängels tålamod/twilight/Svensson Svensson/King Ralph/hannibal rising, har lite beslutsångest. Behöver sova dock. Har sånna dilemman i livet.

Ska satsa på att bli fotbollsfru

Kvällen till ära har jag hela Järpstigen för mig själv. Vet inte vad jag ska börja med, hoppa i allas sängar, dricka mjölk direkt ur paketet eller se på läskiga filmer. Resten av mina sambos är på wärdshuset och festar eller jobbar medan jag intar horisontellt läge i min säng. Var så sjukt trött efter att ha jobbat varje dag sen i fredags samt kalasat flera kvällar redan. Tex igår bestämde sig Sofie, Niklas, Emil, Tobias och jag oss för att Harrys var något för oss. Så tog oss till lindvallen där vi var på förfesten i Robins arbetsstuga varpå vi promenera över till Harrys. Varefter kvällen fortskred börja vi höra ett ryckte om att Zlatan var i huset, något som verka osannolikt. Men man måste ju ändå undersöka saken så vi gick ett var runt och där, ståtlig och grann, står karln i ett vip-hörn tsm med sina vakter och lite folk. När vi paserar nästa gång (och nej, vi gick inte förbi där varje minut) drog hans ena vakt in mig och Sofie innanför repet där vi fick stå och verka coola tsm med fler småtjejer och dricka champangne. Åkte sen hem och tvärslockna för att sedan vakna av tonerna av min väckarklocka. Mindre underhållande. Så nu ligger jag här och tar igen mig då jag jobbar imorgon igen samt att vi har personalmiddag på kvällen. Tur att jag hunnit vila upp mig under mina månader som livsnjutare.

Ljuset är tänt men ingen hemma

Igår kväll satte jag igång med projekt packa kläder. Det var tråkigt. Sprang mellan min garderob och tvrummet som en brunstig älgko som jäktar i fatt en mansälg. Tog även korta pauser där och titta på Beck med pappa när jag tröttna på tömmande av mitt rum. Blev inte riktigt klar igår, konstigt nog, så i morse fick jag paltra mig upp för att tvätta lite och plocka lite mer. Insåg dock att min skidutrustning inte infann sig i min packningshög och att skidorna står i ett annat garage (tror jag). Nåväl, har iaf med mig en jävla massa kläder.

Mamma kom sedan och rädda mig från eländet för att åka till Eskilstuna och titta på Cissis luciatåg på torget. Så jag, mormor, mamma, Julia och Felix trängde in oss i bilen och rulla iväg. Hann precis in för att se häst- och vagnåkningen fram till stadshuset med alla tärnor och lucia i. Sen var allt precis som när Isabelle, Jozephine och jag var tärnor. Lucia kröns, man vinkar lite tjusigt, man sjunger och sen åker man hem och fikar. I år blev det fika hos Gimlings i form av butterkaka, mjuk pepparkaka, pepparkakor, lussebullar samt winegum (för att va lite revulitionerande).
Nu sitter jag och Cissi i Västerås och skriver julkort. På rad fyra i adressfältet på farmors kort börja hon också bokstavera swe.. Jag höjer ena ögonbrynet och undrar varför hon skriver sweden när vi är i Sverige och farmor bor i Eskilstuna? Hon blir nu också osäker på om hon stavar sweden rätt. Tur att google finns så man inte skämmer ut sig. Allt detta sker medan jag skrattar ljudligt åt henne. Ibland sitter inte alla indianerna i kanoten kan man väl säga.

Tröttsamt liv, minsann

Har det lagom roligt. Får inte göra några pulshöjande aktiviteter då jag operera bort den andra visdomstanden igår. Är hundvakt men mormor och mamma kom hit i omgångar för att gå ut och gå med henne så jag slapp. Är fortfarande billös och det ser inte ut som om den blir klar den här veckan. Tur att man kan roa sig med teknikens alla framsteg så som dator och photoshop. Spendera eftermiddagen i vårt skrymsle till datarum med min överfulla och lite trötta pc. Fick ett någorlunda resultat. Dock har jag glömt massa verktyg och tekniker sen skolan. Det är bra typiskt.

Igår kväll var Kristofer här en sväng vilket tvinga mig att försöka röja i mitt rum. Resultera inte i någon vidare förbättring då jag gömde allt skit lite under sängen och i garderoben. Sen har Duffy fått tycke för mitt svarta konstgräs som hon nu börjat tugga sönder och spridit lite över hela rummet. Plus att jag som var så duktig och tvätta mina lakan för några dagar sen gjorde det förgäves då jag efter operationen igår somna i sängen och vakna upp med en skapligt stor blodböl över hela kudden och underlakanet. Med andra ord, mitt rum ser ut som ett krigsområde och jag orkar inte skicka dit räddningsarbete.
Snart kommer Viran, Felicia och Erika hit och leker med mig. Kan behöva kompetent sällskap.

Dans med penseln

Överväger ett avslappnade bad i kombination med att se en film och inandas rökelse. Helgen startade fint med att jag laga middag till Isabelle, Jozephine-Pilgrim, Fredrik och Cissi då vi skulle ha sleepover här hemma. Sluta med att vi halvdäcka framför Lejonkungen. Sen skulle vi upp kl 5 på lördagsmorgonen för att åka till Karlstad för att dansa Lag-sm. Människan är inte skapt att gå upp så tidigt kom jag bevisligen fram till. Väl framme var det bara att piggna till och börja förbereda sig samt suporta laget. Isabelle och Fredrik dansa Boogie woogie, Ronja och Robert rock, Linda och Andreas bugg och Cissi, jag och Robert ställde upp i dubbelbugg. Josse var vårt överhuvud och lagledare. Vårt lag gick tyvärr inte till final men var verkligen sköj att dansa. Med tanke på att vi (cissi, jag och Robert) normalt tävlar i mycket lägre tempo och mot trios som inte är bland Sveriger bästa så gick det jätte bra, kom 7/10. Nöjd.

Dagen har jag spenderat i en garderob. Moster och morbror är i full färd att fräscha upp sin nya lägenhet så har svidat om till målarkläder och ståt och målat det resterade. För min del insidan av en garderob. Vilket resultat, helt fantastiskt. Sen när vi skulle hem tog Cissi och jag min bil vars koppling krånglat lite på morgonen, något jag trodde berodde på kylan. Det berodde inte på kylan. Halvvägs hem sluta kopplingen att fungera och det gick inte att lägga i en växel över huvud taget. Fick snitsigt rulla in på en väg med den fart jag hade och ringa fadern. Så där står min bil nu i väntan på bärgare för att sen åka till bildocktorn. Tur man älskar att gå i -20 istället för att ta bilen. Ber till gud att den fixas innan jag måste fara till bergen. Orkar inte göra en Gustav Vasa..

Pepparkakor och chihuahuor

Idag hade mormor och jag det årliga pepparkaksbaket. Cissi och mamma medverka dock ej då mor jobba och Cissi påstod att hon bakat några tusen pepparkakor i skolan. Inte alls samma sak enligt mig. Är hundvakt åt Duffy i några dagar också då Gimlings ska byta bostad och det är så klurigt att måla när man har en hund som springer runt benen. Så morfar och hon titta på och sov medan jag kavla som en galning och mormor grädda.
Tyckte sen att te skulle va på sin plats så jag packa in mig och Duffy i bilen och for till Udden där Clara vänta med te-kannan i högsta hugg. Då Clara har en chihuahua, Chivas, och var hundvakt åt Maja, också en chihuahua, blev det ordentlig pådrag. Duffy som inte brukar leka med hundar i sin egen storlek så intensivt var helt till sig medan jag och Clara slog oss ner med varsin tekopp och titta på. Det är verkligen underhållande att se hur de sladdar runt på golvet i jackt på varandra.
Ska snart till min mor och äta mat då jag inte orka laga nått själv och jag betvivlar Duffys matlagningskunskaper. Far min for till Sälen igår för att leka jobb. Han passa på att svänga förbi min stuga jag ska bo i under min vistelse där uppe. Den var röd och vit och jätte söt. Kommer bli kalas!
the killerdog

RSS 2.0