Dagen innan

Det här med att uppdatera samma dag som aktiviteten ägt rum är bra trixigt, är alltid så trött på kvällarna. Men tänkte iaf göra en kvick uppdatering om gårdagen.

Igår fyllde Ella 6år så var paketöppning på morgonen. Hon fick bl.a. en dockvagn i trä som gör sig väl hörd när den rullar på golvet och som kommer bli en utmärkt väckarklocka i framtiden. Av mig och Alex fick hon en pysselbok och en ring som hon genast akivera sig med. När ungarna sen åkt till skolan tog jag mig till pilatesbebisarna och sen snabbt hem igen så jag och Alex kunde ha lunch och sen gå på en utflyckt i staden. Tog oss till det så kallade Penistornet (tornet ser uppenbarligen ut som ett manligt könsorgan) som är ett torn nere vid hamnen som man kan gå upp i där man har en fin utsickt över vatten, stad och allt däremellan. Kul att gå på lite sightsing i staden ibland. Väl hemma tog vi en joggningtur, vi har gett oss tusan på att gå ut minst 5dagar/veckan och springa och göra olika mag- och rumpövingar. Ska försöka slippa vassen iår, är så marigt att alltid trängas där. Men för att kompensera springningen tog vi oss sen ut till Monkey Monkey Monkey som är en restaurang/café för att möta Felicié, Katerina och två av hennes kompisar som vi träffa på modevisningsfesten för snart två veckor sen och ta något att dricka. Jag proppsa på att jag ville ha ett glas vin men det finns tydligen regler här att om man är på en restaurang får man inte dricka alkohol om man inte har något att äta. Lyckades övertyga dem om att en macaron (liten kakliknande sak) minsan räknas som måltid så de gick med på att servera mig ett glas om jag åt upp den haha. Mellan kaffesörplandet, vinpimplandet och kakätandet bestämde vi också att på lördag åker vi till Sydney allihoppa och går på någon karnevalgrej och upplever storstaden i all sin prakt, äntligen!!

Idag har det bara bjudigts på barnpassning så inte mycket att uppdatera om och desamma gäller imorgon. Over and out.

Födelsedagsbarnet

Utsikten från Penistornet

Ett glas vin och en macaron är en ljuv avslutning

Kläder och bajs

Igår brände jag min veckolön på kläder och det känndes bra. Har inte investerat i materiella ting på länge så kännde att det var dags. Men nu efter detta ska jag börja spara så jag kan åka på lite utflyckter och göra roliga saker. Har planerat att åka till Sydney nästa lördag-måndag och vara lite turistiga och sen får vi se vad det blir efter det. Är bra sugen på att lära mig surfa eller ta upp dykingen igen osv. Får se hur det blir. Känner att det vore skoj med en paus från barnpassning i några dagar.

Idag har det bara handlat om barnen. Det har vart skjuts till skolan, måla med vattenfärg, göra middag och torka bajs. Detta bajs. Hur är det möjligt för ett barn att tillverka så mycket avföring på en dag? Höjdpunkten var när Alex gör ett förskräckt skrik, springer efter Edie och jag hör hur hon muttrar innifrån badrummet. Tydligen har Edies trosor mystiskt försvunnigt vilket gör att om det sker en olycka kan bajset spridas vint för våg över hela huset utan att man hinner reagera. Hoppas vi hitta allt annar blir det en kul upptäckt för någon stackare.

Imorgon är vi lediga minus en halvtimme på morgonen och min timma på mammabebis-pilatesen. Får se vad vi hittar på imorgon. Kanske en dag på stranden?

Blidde ett par tygskor, flippflopp, två blusar/tunikor/skjortor, linne och chockrosa kavaj.

Husesyn

Här är några snabba bilder från där jag bor! Orkar inte redigera dem något vidare, är mest tänk som en överblick.


Trädgården


Mitt och Alex rum. Min säng är i vanlig ordning också min garderob/bokhylla/sopptunna.


Kök och vardagsrum. Lite klurigt att fånga allt på bild dock.


Vänster

Har varit väldigt seg dessa kvällar och inte orkat göra några inlägg på bloggen. Sen har det heller inte hänt så mycket de senaste dagarna. Eller jo, det mest spännande värt att upplysa om är att jag lärt mig köra bil på vänster sida om vägen i en vänsterstyrd automatbild, helt galet. Trodde var och varannan minut att nu smäller det snart. Jag menar, det är väldigt förvirrande att åka in i rondeller från fel håll, alltid titta först till höger istället för vänster och bara det faktum att man ska tvingas fickparkera spegelvänt var en nagelbitare. Men hittills ingen skada skedd och får hoppas det fortsätter så. Barnen verkar tycka det är skoj iaf när jag kör dem till och från tåget med radion dunkandes och de tillåts dansa med.

Imorgon väntar ännu en dag med tidig morgon, tågåkande och pilatesbebisar som luktar gott. Ska fotografera huset imorgon också och lägga upp bilder på hela härligheten så ni kan se hur jag bor.


Delfiner!

Jag har sätt delfiner!! Var på en "delfinkryssning" idag tsm med Alex och Felicie som ett kul inslag i helgen. Det hela gick ut på att man åkte ut med en båt en bit ut i havet, stod och hängde över relingen och utbrast "oooooooh" varje gång en fena stack upp bredvid båten. Hade gärna sätt att man fick bada med dem eller något åt det hållet men jag antar att detta får duga, en simmtur med delfiner kosta typ 200dollar och det var lite väl magstarkt för vår del. Fick lyckligtvis plaska lite i vattnet ändå då båten hade något nät efter sig som man fick sitta i och spana, dock var jag den enda som bada på riktigt, resterande båtsällskap bada bara benen. Denna utflyckt tog oss hela dagen då vi åkte tsm med Felicies familj och de ville även ligga på stranden och åka runt lite. Väl hemma tog jag och Alex en springtur. Denna sommar ska jag slippa vada i vassen. Punk!


Var en utmaning att fånga de bästa ögonblicken av dem,
försökte så gott jag kunde med min arma pocketkamera.
(Systemkameran var naturligtvis lämnad hemma då jag bara
trodde vi skulle götta på stranden hela dagen)


HELG

Ack så trött jag är. Sitter i soffan tsm med Macy och äter glass och funderar på om jag borde duscha, misstänke att jag inte luktar rosenknopp, varpå jag borde gå och sova. Igår var jag i en park/zoo/naturreservat tsm med Félicie och "hennes" två barn, Maya och Indigo samt deras mormor. Äntligen fick jag se koalor och kängurus! På gott och ont var det en fin dag igår och solen var sjukt varm, kanske inte det mest idiala då att släpa runt på två små barn som inte tycker det är kul att gå så man får ha dem på ryggen. Totaldäcka när vi kom hem.
Väl vaken fortskred dagen med att jag åkte till en klädbutik där Isabella (en nyfunnen vän) skulle modella och varpå vi skulle gå på en fest som inkludera alla modeller och gäster. Var en jätteintressant klädkollektion, tanken var Cleopatra vs Jasmin från Aaladdin. Blev pressenterad för massa nytt folk som var verkligen jätte trevliga. Det trixiga var bara att varje gång någon fråga vad man hette fick man upprepa det två gånger samt stava det, förklara att man var från Sverige osv. Fick lyckligtvis massa komplimanger för min ring, den med stora nitar från London, samt min diamant på tanden som de inte kunde förstå hur den kunde sitta fast så bra. Efter modevisningen följde jag med några ur sällskapet hem en snabbis för att lyssna på en spontan gitarrkonsert samt möta Félicie och ta en taxi till festen som hölls i en gammal lagerbyggnad/föråd. Mycket lyckad kväll med många nya bekanta, kort och gott.
Idag kom Alex och barnen hem så nu är det slut på friden. Nu vankas gråtande barn, bajs och tidigar mornar haha.



Det är spännande när även förfesten bjuder på exotiska djur.






Bebisar i massor.

Kom precis hem efter att ha gjort mitt första extraknäck. Var inte helt säker på vad det var men något med pilates, barn och ta hand om. Kommer till en träningsstudio där en klass just ska hållas för nyblivna mammor och deras ytterst söta små babisar. Min uppgift i det hela var att så fort en babis inte tyckte pilates var så värst spännande längre skulle jag plocka upp den och traska runt i rummet lite med den på armen varpå den ska tystna och jag kan håva upp nästa. Var så himmla mysigt att hålla i så små barn, de luktar gott, är inte allt för tunga och när de är glada är de bedårande. Var två mammor där som klätt sina små i supermankläder med en liten käp och allt, höll på skratta ihjäl mig när de kräla runt bredvid varandra och gurkla. Så detta ska jag försöka göra två gånger i vecka á 1h/gång.
Ska nu ut i solen och försöka bättra på min annars så bleka kropp. Jag ska banne mig bli brun.

Utflykt!

Vilken otroligt mysig dag. I tolvsnåret blev jag upphämtad av barnens farmor och farfar som tog mig med ut till deras avokadofarm, ca 30minuter utanför stan. Va så himmla mysigt att besöka landet och se massa avokados dinkla från träden som gröngula julgranskulor. Fick även smaka deras egenodlade pecannötter och någon annan skum nöt. Skulle verkligen vara en trevlig sak att odla, nötter. Efter husesynen tog jag och farmorn bilen och åkte en bit till ut till kusten där det fanns någon liten trevlig turistbåtby av något slag. Där fanns även ett berg som hon föreslog att vi skulle ta oss upp för, var någon turistgrej. En kilometer upp skulle man, något jag trodde jag skulle ta mig an med bravu, men tydligen är det jobbigae att gå upp för ett berg istället för 1km rakmark. Men får slå ett slag för motion. Väl uppe var det mödan värt, en helt fantastisk utsikt!
När vi väl tog oss ner satte vi oss på en av restaurangerna och hon bjöd mig på en lunch. Tänkte att fish and chips skulle sitta fint efter min bergsbestigarprestation varpå jag bjöd på cocosnötsorbe till efterrätt. Man måste kompensera kaloriförbränning med kaloriintaget.







Helgens avsmak

Har idag spenderat dagen tsm med Alex, Félice och Macy i ett stort köpcentra med ett gott utbud av klädbutiker och diverse andra nödvändiga livsprodukter. Köpte en ljuvlig långklänning som var som menad för mig. Fanns en kvar, den var i min storlek och den var 50% på (19dollar). Så en perfekt dag!

Igår hade vi middag här tsm hela barnaskaran plus Félicie och en bekant till Lisas dotter, Isabella. Jätte söt tjej som sen tog med oss på en grafisk design/illustrator konstutställning. Blev jättesugen på att börja illustrera igen. Därefter tog vi en promenad och satte oss på en krog och tog ett glas innan vi traska hemmåt, var rätt kallt ute (20-25°C) så frös massor.

Imorgon åker alla tre barnen plus Alex på en veckas semester så jag blir lämnad ensam här och får ta min egen semester. Nu får det banne mig va sol hela veckan så jag bara kan ligga på stranden med en bra bok, göra utflyckter samt få sovmorgon. Jag och Félicie har pratat om att ta en tripp ut i öknen där man kan besöka sjukt höga sanddynor och åka kana ner för dem. Ser iaf exalterande ut på bilderna så lär va värt det haha.

Prata med farmor, mormor&morfar, pappa&Christina (grattis pappsen på födelsedagen!!), Clara, Robin och Erika ikväll. Saknar alla så sjukt mycket <3


Torsdag

Jäkla jetleg alltså, ger sig ju inte! Har nu vart här en vecka och är fortfarande sjukt trött på kvällarna och måste gå och lägga mig straxt efter barnen. Men imorgon ska jag ta mig i kragen och hålla mig vaken hela kvällen då vi ska ha hit två andra tjejer på middag. En av dem har jag aldrig träffat, är dottern till Lisas bekanta. Sen är det Felicie, den andra au pairen från Belgien, så är ju genant om jag tvingas slänga in handduken kl 10 redan. Planen är att vi ska ha middag här och sen kanske gå ut en sväng, får se vad vi hittar på för trevligt. Skönt med lite omväxling från torka näsor och släpa in ungar mot sin vilja i badrummet så de tar sitt kvällsbad.
Idag har jag för övrigt tagit barnen till och från skolan på egen hand för första gången. Är en jäkla process må jag säga. Först måste man köra till tåget, sen hoppa på det och åka ca 30min. Väl framme får du vänta 10-15min på skolbussen upp till skolan. Där får man snabbt som ögat lämna av ungarna vid respektive hus då man endast har 10min på sig tillbaka till tåget, då till fotts. Dock tar det 20min att gå och då i powerwalktakt så säger sig självt, det går inte. Så då får man hoppa på ett tåg som går åt fel håll, åka några stationer till endstationen där tåget vänder tillbaka mot rätt station (det stannar inte på skolstationen, det är därför man får åka tillbaka först). Hela rutten tar omkring 2h att slutföra. Och sen hinner man hem 2-3h innan du ska tillbaka igen och hämta hem dem och göra samma grej igen. Tur att vi är två som delar på detta uppdrag inklusive föräldrarna, hade vart sjukt tröttsamt annars.
Ska fota huset någon dag samt området så man får en inblick i min tillvaro. En bild säger ju mer än tusen ord.

*pusspuss*

Uppdatering

Har var smådålig på att uppdatera de senaste dagrana, har vart extremt trött då min dyngsrytm inte riktigt är fullt fungerande än. Tycker fortfarande om att sitta uppe på kvällarna och se på film eller nått åt det hållet. Dock är jag inte van vid att ha tre glada barn över mig vid sju på morgonen. Jag förstår att småbarnsföräldrar aldrig orkar göra något!
Min födelsedag var för övrigt jättemysig. Familjen var jättegullig och fixa middag här tsm med barnens pappa och farmor. Fick även en väska och en stor chokladask i present samt en födelsedagstårta (det här med bikiniform är ett minne blått). Dock blev det ingen utgång då jag var sjukt trött på kvällen och morgonen därefter skulle vi ta barnen till skolan via tåg för första gången.
Denna dag har spenderats med stuttsmatta, vattenspruta, stuttsmatta, tvätt, studsmatta och mat. Edie är världens sötaste unge, extremt lätthanterlig, dock med undantag från sovdags. Då tyckte hon inte det var lika kul att va med mig. Tur att mamma kom hem då.. Träffa även en jätte trevlig au pair från Belgien (om jag inte missminner mig) idag som vi ska träffa någon dag så hon kan visa oss runt.

Strand

Igår var jag och Alex ute en sväng på kvällen för att se hur området ser ut samt ta ett glas. Det hela resultera i att man kom i säng omkring ett-två. Klockan 6, vilket jag förutspåde, hör man en liten leksakskundvakn köras in i väggarna, klossar som byggs och glada morgonpigga barn som sucktar efter uppmärksamhet och frukost. Det är rätt svårt att sova sig genom det trotts en stor kudde över huvudet som ett tappert försök att dämpa ljudet. Så jag och Alex drog oss hur sängen omkring åtta och hjälpte flickorna packa då de ska sova hos sin pappa inatt varpå vi blev ledga hela dagen. Och jag som har bestämt mig för att bli solbränd denna resa proppsade på att vi skulle ta oss till stranden och steka och plaska i havet vilket vi gjorde. Kan med glädje säga att jag fått yttepyttelite färg (om man inte räknar med näsan, den är numera i nyansen mycket röd) och vi har badat i havet. Jag kan förså att detta är landet där surfare trivs för oj va vågigt det var. Var en utmaning att komma i vattnet utan att få dem över sig och en ännu större utmaning att hålla kvar bikinitrosorna så de inte slets ner pga vågen. Tror de övriga badgästerna hade fått en chock av att se en stor vit rumpa sticka upp ur Stilla havet.
Ikväll ska Alex, Lisa och jag förmodligen ut och äta så hon kan visa oss runt lite mer samt göra något som ger vuxenpoäng, eller åtminstonde avkoppling, som att äta middag utan matkrig.

A trip to the park

Idag har jag, Alex, Macy och Edie vart i parken och lekt, en mycket givande dag. Dock var Ella sjuk så hon fick va hemma och sova. Kvällen till ära fick jag stå för matlagningen vilket jag tog mig an med bravu! Gjorde konststycket att baka potatis i ugn samt göra tonfiskröra, något som gick hem att dömma av de tomma tallrikarna. Och folk påstår att jag är dålig i köket vilket i mina ögon inte stämmer, och här är beviset. Ska briljera med havregrynsgröt i micro imorgon samt svenska pannkakor någon kväll.
Denna uppdatering blir rätt snål då Alex sover och mitt knappande måste va mins sagt irriterande. Barnen lär väcka oss vid kl6 imorgonbitti så tror jag ska följa hennes exempel.
Edie
Macy
Alex, Macy & Edie

Första dagen!

Har nu kommit fram till Newcastle där jag ska spendera de kommande tre månaderna och allt verkar toppen! De tre flickorna jag ska ta hand om är supersöta, Alex, den andra au pairen, är jätte trevlig och mamman är väldigt snäll. Kommer nog bli bra det här.
Flyget hit var lite småsegt, 30h i ensamhet var kanske inte det mest stimulerande jag gjort i mina dar. Först två timmar för att flyga till Pris där jag fick snabbt som attan byta plan för att flyga til Kina. Lyckligtvis var det ett fint plan och jag fick en liten tv-skärm på sätet framför så jag kunde spendera de 11h där med att se på film. Dock hade inte planet från Kina till Sydney den förfininge så de 9h fick roas med att stirra in i ett nackstöd. Väl framme höll jag på pinka på mig då jag suttigt och kollat på gränsbevakarna Australien och där sätt hur de skickar tillbaka folk som har fel visum, farliga saker i bagaget osv. Naturligtvis var inte mina mellannamn ifyllda i visumet (något de sa att de hade ordnat) så de tog mig åt sidan för att kolla upp det. Lyckligtvis var det två jättesnälla som fixa det och sa att det inte var några som helst problem *puuh*. Dock ställde de en massa artighetsfrågaor medan de fixa visumet, typ vad ska du göra, vart ska du bo osv. Ska här tillägga att jag bara har turistviisum och inget arbetsvisum vilket gjorde mig liiite svettig. När de sen skulle kolla mitt bagage för att inspektera mina joggingskor på jackt efter lera så får jag inte upp låset på väskan. Aningen pinsamt och tror han som tulla mig såg hur stressad jag blev. Han var lyckligtvis ockå jätte snäll och sa att det var ingen fara, han kunde knippsa upp låset. Så han fick en titt på mina skor, inklusive resten av mina saker som rammla ur väskan, och var så glad så och lät mig komma in i landet.
Imorgon vankas promenad i parken med flickorna och om vädret tillåter, förhoppningsvis lite bad! Jag har gett mig tusen på att bli brun så ska också försöka sola lite mellan varven. Återkommer med bilder imorgon då jag inte hunnit knäppt några än.

Flygplatsen!

Sitter nu i min ensamhet på Arlanda terminal 5 och väntar tappert på att flyget ska bordas. Nu väntar en resa på ca 30h och på den tiden ska jag hinna byta plan två gånger och på något vänster, ta mig fram till familjen i Newcastle. Med tanke på mina tidigare mindre lyckade flygningar på egen hand har jag inte allt för stora förhoppningar att denna resa ska gå smärtfritt. Har ju suttigt och kollat på gränsbevakarna Australien lite för mycket för att känna mig helt trygg. Känns ju som de tar fast var och varannan person. Men får hålla tummarna att jag slinker igenom!
Börjar kännas riktigt nervöst nu. Har kännts väldigt overkligt frams till nu, när jag fysiskt sitter på flygplatsen känns det på riktigt. Kommer sakna alla så makalöst mycket dessa tre månader jag ska va borta. Men ska se till att återvnda så jag får återförenas med Svea rike igen.
Ska nu ringa Robin och säga god morgon, stackarn sover förmodligen men nöden har ingen lag. Kommer sakna karl massor!
Ska försöka va en flitig bloggare nu under min utlandsvistelse. Återkommer när jag får tag på internet igen!
Peace out!

RSS 2.0