Sweet Chili Dag

Igår var dagen. Dagen som inledde studentveckorna genom sitt rikliga innehåll av Mplo3, Thats 70' show utklädnad, kreativa lekar i skolan, Safiren och framför allt, vi satte på oss mössorna.

En alldeles perfekt dag som då börja med att hela klassen samlades hemma hos Felicia för att byta om och inleda dagens festligheter varpå vi gick till skolan där våra 2or anordnat mösspåtagning delux med stort angagemang. Vi blev antagna att få tävla om det hedersvärda priset en fika på sultans för hela klassen. Irroni eftersom Robin går i vår klass. Jag deltog i kräkstafetten och någon form av förnedrande springtävling med gott resultat. Tyvärr börja det ösregan under sista tävlingen så alla rusa in och vi fick flytta mösspåtagningen och alla nomineringar till aulan. Vår klass fick också pris för en av de snyggaste studentkalendrarna och Viran fick ta emot ett pris för roligast smset till läraren. Lyckligtvis sluta det regna så vi kunde gå ut och sjunga studentsången, eller iaf göra ett försök till det hela, varefter mössorna åkte på. Därefter trände vi in oss 11stycken i en bil, drog ner på stan och fortsatte dagen med glasskrig på Mc Donalds och fest på Safiren. Tyvärr börja det ösregna på kvällen också så när jag skulle vandra hem till Felle fick Adam följa mig med ett paraply. Vi höll på att frysa ihjäl, kort klänning, shorts och skjorta var tydligen inte tillräckligt för att hålla en acceptabel kroppstemperatur.

Vakna upp imorse i Felicias brors säng med vad som känndes som ett blåmärke i pannan. Kom fram till att mössan är boven i dramat. Drog sen hem till Danijela och hämta alla kläder jag övergivit och gick ner på stan och köpte morsdagpressent till lilla mammsen.

Nu sitter Ellen, Anna, Cissi och jag och tittar på Eurovision song contest trotts att jag tänkt bojkotta det pga Sveriges misserabla insatts. Vi tröstäter chips och toblerone som komplement. Vi hejar nu iaf på Serbien. En sån fantastisk karl som framför låten. Man kan ju inte bli annat än kär!

Sweet Chili chips är något jag rekomenderar!


Monsterfossingar och en sjuhelvetes dag

Igår briljerade Mplo3 när vi antog elevrådets utmaning som gick ut på att under hela dagen gå runt i pyamas. Jag stoltsera i en gamal Gladiator-tshirt med Amber på, blå Super-man kalsonger och ett par vita monsterföttertofflor med rosa naglar (den ena tån kan skratta om man trycker på den). Fick se en helt annan sida av min klass och det ska erkännas att det känndes bra. De känndes så mycket snällare när de bar rosa sidenpyamaser, rutiga flanelldressar och morgonrockar istället för det gamla vanliga, läskiga utseendena de har. Lätt irroni.

Kvällen präglades av lite brännboll vid järvenplan tsm med folk från bla hotell & resturang, it, bygg, estet, handel (tror jag) osv. Harrys fick det bli efteråt för att verkligen göra en lyckad kväll. Omkring halv tolv-tolv kom de flästa och dra mig baklänges, vart faktiskt rätt mycket folk där. Halv två var tiden jag och Danijela kännde att sova kunde vara en bra idé. Satte klockan på 6:30 för att kunna snooza ett tag. Klockan 05:54 ringer telefonen och därefter gick det inge vidare att somna om.

Imorgon ska vi sätta på oss studentmössorna för första gången, känns rellativt. Är också "skolans dag" och vår klass ämnar ställa upp att leka förnedrande lekar utklädda till That's 70s show då temat är film och tv-serier. Vi kommer sannerligen blända folk med vår skönhet och få dem att ramla av stolen när vi leker brallorna av dem.

Någon som sätt mina solglasögon?


I can make a change

Det där med bildretuchering är bra intressant. Skit i hur du der ut, vilken hårfärg du har, hur fint sminkad du är, om du bara har tre ögonfransar osv. Det är bara att pilla lite i datorn. Jag som inte ens är bra i photoshop kunde med lätthet åstakomma den här bilden på Felicia och få till en märkbar förändring. Detta gör mig synnerligen upprörd eftersom det är så uppenbart att modeller inte nödvändigtvis ser ut som de gör utan att de blivit förvandlade av en grann människa med en dator till hands. Skam åt världen!

Askungen visste vad hon tala om

Vad är väl en bal på slottet? Jo, den är fantastisk! Igår var det bal på Hedenlunda slott för oss som tar studenten 2010 och baler tycker jag man borde ha oftare. Så himla roligt att se alla så fina och engagerade i hela kalaset.

Dagen börja glatt med att Duffy var morgonpigg och tog en promenad i sängen, en timma innan jag ämnat vakna. Gick ut och hon uträtta både nr1 och nr2 till min lycka. Jag går in, väcker Cissi, sätter mig i badkaret för att raka mina lurviga ben dagen till ära. Och vad händer. Duffy sätter sig på mattan och skapar en gul fläck och som om inte det var nog, en liten hög bredvid badkaret. Hur mycket kan en hund rymma? Ska skicka en räkning till moster för tvättning av mattor. Isabelle kom snart nog hit för att tillreda mitt hår som krävde 2h arbete, min rygg uppskatta inte den procesen. När det var till enda kom mormor och morfar hit med kamera i högsta hugg och fota lite medan jag försökte stoppa i mig macaroner och veggiebullar i samma veva. Åkte sen till stan för att träffa min karl för kvällen, Tommie och de övriga från klassen.

Väl vid Hedenlunda mingla vi som aldrig förr, beundra alla som var där, åt, drack vin och champanj, dansa vals och var allmänt snygga. Hade en jätte trevlig kväll verkligen!

Idag var det aningen tungt att ta sig upp ur sängen, lyckades inte fören omkring halv två varpå jag värmde sängen lite till och kolla på film tills pappa och Cissi kom hem efter att ha inhandlat blommor som jag tydligen skulle va med och plantera. Gjorde en heroisk insatts genom att åka skottkärra, dricka cola, va moraliskt stöd och ta bort spindelnät med en borste. Det där med växter har jag verkligen god hand med.

Puss och nyp i stjärten








En kall buss tack med photoshop till kaffet

Dagen präglades av en lite av man kan kalla onödig skoldag. Kom till skolan, photoshopa en bild av Felicia i några timmar. Satt och skratta åt busringningar på youtube. Hade samhällskunskap lite halvhjärtat då diskutionen angående utklädnad under skolans dag var mer intressant. Fick en hisklande cykelfärd på Louise pakethållare ner till stan där jag stötte på Kristofer för att sedan se fram emot en lugn och stillsam bussfärd hem. Och för mig som gillar att basta var denna bussfärd något i särklass. Älskar länstrafiken som har bussar utan fungerande ac i trafik en dag som denna. Väl framme i Julita får jag ett varmt, höhö, välkommnande av mormor och Duffy som efterföljs av saft, glass och fika på mormor och morfars altan. Kommer bli burka i sommar.

Tänkte att en brunbränd rygg också skulle göra sig till min balklänning så jag ut med fild, dator, engelskaläxa och jycke på gräsmattan och stekte på lite. Aj. Min hud var visst van vid snö och -25 grader och inte tvärtom.

Har nu också bokat flygbiljetter till och från Kos i sommar med stor hjälp av min gudfar. Tur att någon tog tag i det hela så jag slapp fria till en grek och stadga mig efter sommaren. Får en övernattning i Helsinfors på hemvägen också. Jag som avskyr att äta själv, gäller i synnerhet buffé, kommer få det tufft när jag ska entra furkostmatsalen innan flyget går till Stockholm. Cissi och jag kom fram till att jag ska ta med ett gäng tjocka böker så jag ser grymt upptagen och viktig ut för att underlätta situationen.

Misstänker att det spökar. Duffy skäller mot väggar och tak. Spännande.


En dag med mer strössel, tack

Hallelulia, nu är min studentklänning, löshår och balklänning införskaffade. Nu kan jag gå ut skolan med huvudet högt. Eller åtminstonde i fina kläder, halva inne. Studentklänningen blidde en vit liten godbit från Zara i Stockholm som mamma och jag hade flytet att finna i första affären, rutinerade shoppare. Löshåret fick Taj Mahal stå för, kommer förhoppningsvis få till en riktigt tjusig balfrisyr nu. Eller jag och jag, Isabelle frå stå för den biten. Införskaffade också ett par riktigt gedigna shorts på Beyond Retro som jag kommer skrida runt i i sommar. Ett par brunbrända ben bara så har jag looken.

Den här veckan är jag Duffy-vakt och det är ack så mysigt! Vakna imorse av att min näsa blev rentvättad och försökte gömma mig i kuddarna men fick då ett bakhuvud upp i det fria som blev ett lätt mål får henne så då var det bra att bege sig ut på en liten promenad. Vi tog också en sväng in till stan idag för att träffa Ellen och avnjuta det fina vädret och en mjukglass från Jöjjes. Var ett jätte sött pansionärspar som var så faschinerade av Duffy när vi stod i kön och bara ville klappa på henne och fråga ut mig om ras, ålder osv. Ska börja gå ut med henne oftare och se om hundtricket verkligen fungerar. Idag lyckades jag iaf fylla kvoten av småbarn och gammla. Yes!

Någon som har Mark Dolands telefonnummer?


7-16

Denna dag som börja så bra utvecklades snabbt till något i klass med en möglande ananas (har snart en sådan i kylen). Dagen började så fint med lite skönsång till raggae och Beatles som hyllades till det vackra vädret varpå jag vandra hem till Danijela där jag hade lämnat bilen över natten. När jag rundar hörnet vid kemtvätten får jag se bilarna som står parkerade på samma sträcka som min egen, de har en vit lapp på rutan. Jag ber en tyst bön att det är reklam från en pizzeria eller något annat trevligt. Ser min egen bil och tänker att nehe ne, det här är nog ingen reklam. Har nu fått ytterligare ett vuxenpoäng genom min första parkeringsbot, hurra. Det visa sig att på tisdagar mellan 7-16 får man inte parkera på den sidan gatan av någon outrgundlig anledning, misstänker snöröjning. Detta blev som körsbäret på moset på en annars lite tajt studentbudget.

Väl i skolan som börja kl 13.15 får vi tillbaka våra resultat från engelska nationella, och nehe ne. Det gick inte så bra som jag hoppats på. Jäkla gramatik och stavning som ställer till det för mig. Och sen var den skoldagen slut, 20 minuters lektion på hela dagen. Sköj. Tur att man kan sysselsätta sig på egen hand.

Borde skaffa mig ett husdjur.


Som en dans

Var i Karlstad idag och tävla i dubbelbugg och bugg - gick awesome! dubbelbuggen gick väl i och för sig sådär, kom sist fastän det känndes som det gick asbra. Tröttsamt. Sen skulle Robert och jag köra bugg för fösta gången och jag som inte tävlat i bugg sen jag var typ 11, trodde jag skulle kissa på mig av nervositet. Men ack så bra det gick iaf. Först gick vi vidare från kvartsfinalen med häpnad och fick dansa semifinal. Sen gick vi även vidare därifrån till final och trodde jag skulle ramla av stolen. Finalen gick någurlunda, en dommare ville ha oss 2a, en 4a och en 6a så det sluta med 4e plats och ett uppflyttningspoäng, inte så illa pinkat.

Väl i bilen hem höll jag på att avlida av trötthet, gå upp kl 6 på morgonen är ingen barnlek för att därefter sitta i en gympahall i 6h med hög musik och hård press på sig. Nu ikväll blir det systrarna Strandmys med svartvinbärsjuice och Avatar. Känn på den.

Hopp och lek.

Blackorange med ett stänk av maj

Maj, en ack så trevlig månad att leva i. Firade att vintern är slut genom att i fredags på valborgsmässoafton kalasa till det lite med ett besök på Statt. Började kvällen med att dricka lite öl med Louise, Johanna och deras respektive med flera för att sedan träffa Felicia och ta ett varv i killarnas ascoooooola van och tuta på folk. Sluta också med att Louise och Johanna tog årets första dopp, applåd till dem. Vi fortsatte sen hem och kolla läget i Nicklas lägenhet där det festades och gick sedan till statt. Beröm till Erik, Oskar och Adam som ordnat det så fint med blommkrantsar och allt, nöjd! Tyvärr var bussen tvungen att avgå 01.30 så missa sista timman av festen vilket känns lite tragiskt, men det fick det va värt för de timmars sömn jag fick när man väl kom hem.

För kl 9 vakna man ju naturligtvis av solen och kunde inte somna om plus att det var då dags att paltra sig upp för att göra sig lite fräsch för att köra till Gnesta. Gnesta av alla ställen. Men i Gnesta ligger ett slott som det tydligen skulle hållas bröllop i som ville ha mat serverad. Så Cissi och jag ryckte in och gjorde ett strålande jobb. Höll på att skratta ihjäl mig när jag skulle ta upp barnens beställningar av drick när en av de minsta ungarna, en lite pojke i röd sidenväst ber om en Blackorange. Tänkte att här börjas det visst i tid, ta en grogg när man är 3år. Visa sig sen att han ville ha ett glas med 50% fanta och 50% cola, haha.

Sov sen kvar på slottet eftersom vi jobba mellan 15-02 och jag var inkompetent att köra hem efter det passet så på morgonen fick vi hotellfrukost, tack gud. Fick mig ett gott skratt där också när några ungar stod vid juicepressen med sin far och drog skämt som "känner du dig lite pressad pappa" eftersom fadern inte riktigt förstod tekniken i att pressa. Älskar humor.

Ska knyta mig nu då det är skola imorgon och vi ska bygga vår fina djurutställning. Den kommer bli så fin så folk kommer inte tro sina ögon. Mplo3 är ena riktiga esteter och hantverkare.


Sheena is a punk rocker

RSS 2.0