Söndag natt, jo jag tackar

Det är typiskt. Igår kväll när jag, Cissi, Isabelle och Jozephine-Pilgrim hade nostalgi kväll och trängde ner oss i moster och morbrors dubbelsäng (den tycks ha krymt) var jag trött. Vi besluta efter noga övervägande att Prinsessan och grodan fick bli filmen för kvällen. Hann se tills de hamna i träsket och sen övergick jag till Törnrosa. Men ikväll när man inte har någon film, endast sällskap av Cissi som för övrigt somna för 3,5h sen, är jag grymt pigg. Tycker jag borde va trött efter en natt där man har fått rulla in sig i täcket som de andra slitet i för att hålla sig kvar plus att Duffy tyckte vi var tråkiga imorse som sov så hon bestämmer sig för att gå över våra ansikten. Älskar att få nästan rengjord tidigt på morgonen.
Cissi hade luciauttagningsgrejs även idag som vi var nere och suporta, tycker att fjärde gången gillt borde vi ju lyckas få en Lucia. Vi har haft taktiksnack med henne innan, kan tyckas meningslöst eftersom vi andra tre endast blivit tärnor. Men för att ändra denna förnedring av släkten Gimling och Strand kan man rösta på FO lucia 2 till 72001. Hennes vallöften är att återbringa Jesus och fred på jorden. Inte fy skam.

Livets cirkel

Ligger i sängen och tycker extremt synd om mig själv. Mår illa av någon outgrundlig anledning. Är hungrig, kan hänga ihop med illamåendet. Ser ut som om jag gått upp 10kg på grund av en svullen kind. Har säkerligen gått upp 10kg efter min hemmafru-karriär. Det får mig att må mer illa. Men kan inte äta då kinden bultar och har en extra utbuckning stor som en kastanj, vilket resulterar i en låst käke. Och kan man inte äta blir man hungrig. Och mår illa. Lever i en ond cirkel. Tröstar mig med att se Pelle Svanslös-julkalender och läsa Tandådalens Wärdshus meny.

Imorgon ska jag till mormor och morfar och skotta snö. Morfar sa att jag skulle komma vid 10 för han skulle dammsuga först. Men har en känsla av att han kommer börja skotta utan mig om jag kommer vid avsatt tid vilket han inte får för mig. Så åker en halvtimma tidigare. Man måste tänka smart för att överlista dem.
Jag hos tandläkaren. Fanns lite att göra.

I will survive

Jag överlevde. Tack Gud! Hittills ingen jätte svullnad, färgförändring eller feber. Dock sa det att det kunde komma någon dag efter, men har hittils inte märkt någe speciellt. Var jätte spännande att operera bort tanden, något man inte gör varje dag. Fick ha en tjusig vit sjukhusrock på mig, blå tossor och hårnät. Sen ligga i ett operationsrum helt gömd under filtar och tyger förutom för munnen. Fick lyckligtvis ha ipoden med mig så jag låg och lyssna på Kent på högsta volym för att slippa höra borren. Det gick sådär. Hela huvet vibrera när han satte igång så var anignen meningslöst. Men ack så rogivande att vicka fötterna i takt med Blåjeans medan man får sin kind söndersliten för att de skulle komma åt.

Ska förära kvällen hemma hos Felle och äta och mysa tsm med Erika, Tommy och Hampus. Dock har käken låst sig lite men ska väl inte hindra mig från att förtära föda.

Kommer bli en blå blåsfisk

Sitter och lyssnar på Kent paralellt med att se Pirates of the Caribbean 3 samt springa in till Cissis rum för att kolla när alla Lucia-kandidaterna i Eskilstuna blir intervjuvade och sjunger. Ständigt denna stress. Kom hem igår efter några dagar i Stockholm tsm med min storstadsbovän Ellen som dramatiskt flyttat ifrån mig. Vi passa på att se Harry Potter och äta godis samt på fredagen gå på inflyttningsfest hos Johan, kusin till nämnda vän. Det var nog den mest intressanta fest jag vart på i mitt liv. Har då aldrig fått 14 personer att gå ner på knä framför mig och sjunga en tacksång för de snittar jag och Ellen totat ihop.

Slapp lyckligtvis åka tåg hem då jag lifta med Per och Cecilia som skulle hem till oss och hälsa på för första gången. Vi tog med dem till Factory Outlet för att de skulle få slösa pengar vilket jag och Cissi, gud förbjude, inte ville göra. Kom i och för sig hem med en jacka för 50kr som jag flörta till mig av pappa samt ett par kängor (som jag ska glömma bort fram till jul). Acceptabelt.

Snart kommer Hampus hit som ska vistas här i några dagar. Ofrivilligt får han va min suport imorgon då jag ska operera bort en visdomstand. Herr tandläkare lyckades skrämma upp mig lite när jag var där sist. "Du kommer få va i ett operationsrum med sterila kläder på dig och ett skynke med bara hål för munnen. Sen ska vi köra in massa sprutor med bedövning i munnen, de kan göra lite ont. Sen ska vi borra sönder din tand och plocka ut den bit för bit. Det värsta som kan hända är att vi kommer åt din nerv i kinden så du blir bedövad i käken för alltid. Sen kan du bli uppsväld och blå i ansiktet. Men det ska nog gå bra". Tack, va skönt.


Aspen!


Piña Colada & kycklingvingar

Jag är väldigt nöjd med att vara 19. Idag var jag hos fru doktorn för min fot som trilskas med någon infektion. Kosta inget förutom medicinen. Imorgon blir det herr tandläkare för inspektion av visdomständer som troligen ska tas bort. Kommer inte heller kosta nått för jag är för liten. Efter december blir det annurlunda, då ska de plötsligt ha betalt! Kommer inte gynna plånboken. Får se till att hålla mig frisk och kry.

Lekte idag med Danijela och vi förära dagen genom att dela på en pizza och se på Fråga Olle och Gossip Girl som hon vill få mig att börja se på. Hon kan ha lyckats. Imorgon ska vi försöka oss på en utgång i Katrineholm i sann nostalgianda. Sen ska jag våldgästa Ellen i Stockholm på torsdag i hennes nya lägenhet och baka pinnbröd i den omtalade kakelugnen. Sen kanske jobba på Lion bar på fredag. Vilken vecka. Det är stressigt att va mellan två jobb, det ska gudarna veta.

Satt igår kväll tsm med Tommy och drömde oss bort till fem stjärniga hotell i värma länder. Någon som vill bjuda oss på en sån resa? Vi vore dig evigt tacksam då vi själva inte kan finansiera vår semester. Kan betala tillbaka i cocktails och kyckling.


Se så söta vi är, man vill ju bara kasta pengar på oss?


Rattlesnake shake

Är för dagen trött. Satte väckarklockan på halv 10 för att inte sova bort dagen. Gick någulunda bra. Somna om och vakna vid 11, hyfsat. Drömmde inatt att jag höll på att bli dödad av en orm när jag av någon anledning skulle fotas med den. En ettrig liten rackare som hela tiden försökte bita mig så jag fick försöka strypa den. Kan man ens strypa en orm? Tydligen inte för den förtsatte leva så gav dränkning kombinerat med strypning ett försök. Mer givande och jag överlevde, prisa gud.

Idag ska jag leka med Danijela som tagit sig hem från storstan till älskade Katrineholm, löve. Idag är det också ca en månad kvar tills jag börjar jobbet i Sälen. Skapligt! Har inte ägnat en tanke åt packning, införskaffandet av julklappar som måste ske innan jag åker och allt annat sånt viktigt. Behöver dock pengar för att kunna finansiera detta kalas så hoppas jag får jobba på flera julbord.


En sann naturbegåvning, i allt

Igår och idag kom jag till insikt att jag borde gått bygg eller målarutbildning. Jag är ju en naturbegåvning. Cissi och jag drog igår igång project gör om i lilla hallen. Den dåvarande tapeten var inte så grann då den var mönstrad mer färgglada pänselskvett av färg matchande ett röd/brunt plastgolv. Väggarna var pyntade med torkade eterneller, speglar, nyckelskåp, en jätte fin igelkottshängare för nyckelband (jag hade gjort den själv) och lite av varje som vi ansåg kunde få bytas ut. Så igår åkte pappa, Cissi och jag till stan och införskaffa färg och diverse målartillbehör. Sen var det bara hem, tejpa alla lister och dörrar och börja smeta färg. Och vilket resultat, vilken förändring. Hallelulia.

Sen var det ju möblerna. Även om jag ansåg att min igelkottshängare hade nått speciellt och magiskt över sig så dög det tydligen inte. Så Ellen, jag och Cissi packa in oss i bilen och åkte till IKEA i Örebro. Blev en byrå, ramar, lampa x2 och klocka. Väl hemma förvänta vi oss att med pappas hjälp skulle det gå rätt kvickt att bygga ihop allt. Gick så lagom fort. Jävlar va skruvar och lösa trädelar det medföljde. Gjorde en insatts med att spika men efter diverse klagomål på att jag spika för långsamt (tss, långsamt?) och snett (ja, för ni stressa mig?) övergick jag till musikansvarig och att klura vilka kort jag ska sätta i ramarna. Jag har jätte bra ideér i mitt huvud på lite olika motiv men hela tiden tjatar lillasyster om att motivet ska va på henne. Kom överens om att vi gör varsina bidrag så får vi se vems som blir bäst, mohahaha!

Får bli en bild när vi är klara så man ser den markabra skillnaden.


RSS 2.0