Sydney!

Sydney, vilken stad. Den som ändå hade en flott lägenhet där med utsikt över operahuset och varje dag kunna gå ner till de ljuva gatorna och sippa kaffe och lyssna på exotiska fågelskrik.

Åkte med tåget till Sydney i lördags kväll efter att vi efter mycket ringande fått tag på två sängar, dock i olika rum, på ett hostel nära centralstationen som Erika rekomenderat. Anledningen till att det var fullbokat överallt var att det var en jättestor gay-parad i stan just den kvällen. Dock missa vi paraden då vi kom fram vid åtta och då ville äta men tog oss iaf ut sen tsm med några vi träffa på hostlet. Gick till någon bar/nattklubb där vi hängde innan vi drog oss hem för att sova. På söndagsmorgonen ringde alarmet kl halv 8 då vi tänkte att vi skulle va ute i god tid så vi kunde spendera hela dagen med sightsing. Börja först med att byta hostel då Alex tyckte vi skulle ta ett billigare andra natten så traksa runt stadens gator för att hitta det varpå vi hiva in väskorna i receptionen och gav oss iväg igen.

Vår första anhalt blev Sydney Harbour Bridge som vi ämna krossa. Så vi tog långa benet först och börja gå och det var längre än vi trodde. Bron är tydligen mer än en kilometer lång och det är i min mening kanske mycket för att va en bro. Väl över på andra sidan gick vi först lite vilse innan vi tillslut orientera oss fram till hamnen. Tog därifrån färjan som vi trodde skulle ta oss till Operahuset men icke, vi fick först en båttur runt hela hamnen innan vi tillslut (passera t.o.m den kajen vi hoppa på) tog oss över till Operahuset för att äta lunch. Dock räckte inte vår resebudget till en måltid inne i själva operahuset så fick bli McDonalds samt fish & chips på en bänk. Passa också på att ta en kort powernap på trappen under en av de stora kupolerna på byggnaden. Tog sen en promenad genom The Royal Botanic Garden innan vi tog bussen till vad vi trodde var Chinatown. Visa sig va mer en marknad med massa väskor, frukt och sjuksköteskekostymer. Sen vid 18tiden öppna sig himlen till ett monsunregn och vi skynda hem för att avnjuta nudlar och sen krypa till kojs vid halv nio.

Måndagen såg likadan ut: upp vid halv 8, äta frukost, packa väskan och ge oss ut. Hittade en karta över Chinatown på hotellet och det visade sig att vi missat det helt under gårdagen och vart på fel gata, haha. Så återvände idag för att ge det en ny chans. Denna gång hitta vi rätt och fick se lite kineskiska butiker, skyltar och dylikt. Tog sedan tåget tillbaka till Newcastle omkring 12 för att sedan totaldäcka i sängen.

En kortfattad berättelse om dessa två dagar.

På tåget mot Sydney

Utsikten från bron


Promenadstråket på bron

<
The Royal Botanic Garden

Väl över på andra sidan


Vy från färjan

Trappen upp till Operahuset

Inne i en del av Chinatown

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0